Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Στέλλα Καραχάλιου: Η δική μας υποψήφια, ο δικός σας άνθρωπος

Πάμε όλοι μαζί για ένα Παλαιό Φάληρο για ΟΛΟΥΣ και όχι για...κάποιους αναφέρει η Στέλλα Καραχάλιου, δεύτερη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Ανδρέα Δούμα, με τον οποίο την συνδέει χρόνια φιλίας και κοινής επαγγελματικής διαδρομής (πολλά έτη συνεργάτες στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας).

Η τέως διευθύντρια της ΕΤΕ, έχει να παρουσιάσει σημαντική δράση στον εθελοντισμό και αναρωτιέται γιατί ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει πράξεις προσφοράς (όπως οι αιμοδοσίες ,οι δότες οργάνων και μυελού των οστών ,οι γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών) στηλιτεύει την αδιαφορία για τα αδέσποτα, απορεί για τον λόγο που δεν δίνεται βάρος στην επιμόρφωση του πολίτη και ρίχνει στο τραπέζι τις προτάσεις της  για την φροντίδα των αδέσποτων, την αξιοποίηση προγραμμάτων δια βίου Μάθησης, σεμινάρια επιμόρφωσης κατά της σχολικής βίας, βοήθεια κακοποιημένων γυναικών, καταπολέμηση κοινωνικής απομόνωσης της 3ης ηλικίας...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ

Δεύτερη φορά ,λοιπόν, υποψήφια  με τον Ανδρέα Δούμα.

Γιατί λοιπόν ,ένας άνθρωπος που δεν είναι πολιτικός αποφασίζει να εκτεθεί και να διεκδικήσει τη ψήφο των συμπολιτών του για 2η φορά;

Καταρχήν γιατί μου κάνει τη τιμή ο Ανδρέας να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του.

Πιστεύω σε αυτόν, τον γνωρίζω εδώ και 30 χρόνια, συνεργαστήκαμε χρόνια στην Εθνική Τράπεζα  Π. Φαλήρου, εκτιμώ το ήθος και την εντιμότητα του, αλλά πάνω απ' όλα θαυμάζω την αγάπη που έχει για το τόπο του και την ανιδιοτελή προσφορά του στα κοινά για πολύ περισσότερα χρόνια απ' ότι όλοι οι συνυποψήφιοι του.

Κατά δεύτερον είναι έντονο το αίσθημα της ανάγκης προσφοράς στο συνάνθρωπο μου και στα αδέσποτα ζώα μιας και από μικρή ηλικία συμμετείχα σε εθελοντικές δράσεις.

Ο τρίτος λόγος αλλά και ο πιο σημαντικός για μένα, είναι ότι νιώθω ότι λείπει  για πολύ καιρό από το Δήμο μας το όραμα ,η ενσυναίσθηση ,η όρεξη για δουλειά ,προκειμένου να γίνει ένας τόπος που ο κάτοικος θα νιώθει ότι ο Δήμος λειτουργεί και υπάρχει για να προσφέρει στο δημότη του και όχι ο δημότης στο Δήμο.

Σε κάθε εθελοντική δράση που συμμετέχω ,όπως πχ η αιμοδοσία ,σκεφτόμουν πως θα μπορούσα πρώτα απ' όλα στο παιδί μου και κατ επέκταση σε όλους τους νέους ανθρώπους ,να εμφυσήσω  τη διάθεση  της προσφοράς και της ενσυναίσθησης για οποιοδήποτε πλάσμα έχει ανάγκη.

Μου κάνει  εντύπωση ότι ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει αντίστοιχες δράσεις προσφοράς ,όπως οι αιμοδοσίες ,οι δότες οργάνων και μυελού των οστών ,οι γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας.

Μου κάνει εντύπωση η αδιαφορία για τις αδέσποτες ψυχές αυτού του τόπου ,η έλλειψη οργάνωσης και σχεδίου για την φροντίδα και την περίθαλψη τους

Μου κάνει εντύπωση η αδιαφορία για την επιμόρφωση του πολίτη που διψά για μάθηση, ενώ άλλοι Δήμοι έκαναν πολύ δουλειά στο θέμα αυτό.

Όλα αυτά και η διάθεση μου να προσφέρω ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση ,με ώθησαν να ξαναζητήσω  τη δική σας ψήφο.


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ

Είναι γέννημα θρέμμα Παλαιοφαληριώτισα από το 1965, οι γονείς της είναι από τους πρώτους εργαζόμενους στο Π. Φάληρο από το 1959.

Από το 1976 έως το 1983 φοίτησε στο Pierce College με υποτροφία.

Είναι απόφοιτη του ΟΠΑ(ΑΣΟΕΕ) τμήμα Marketing.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και λίγα Ιταλικά.

Το 1984 προσλήφθηκε στην Εθνική Τράπεζα με δημόσιο διαγωνισμό. Υπηρέτησε στο Κατ/μα Π. Φαλήρου από το 1988 έως και το 2005 στην Υπηρεσία Καταθέσεων, από το 2008-2010 ως Διευθύντρια στο Κατάστημα Αλίμου κι από το 2010 μέχρι τη συνταξιοδότηση της ως Διευθύντρια στο Κατάστημα Αργυρούπολης.

Είναι μητέρα ενός αγοριού 18 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε ενεργά σε εθελοντικές οργανώσεις για τα δικαιώματα και την ανακούφιση των ανθρώπων αλλά και των ζώων που υποφέρουν.

Έχει διατελέσει εθελόντρια της Διεθνούς Αμνηστίας, της Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ, της ΑΝΙΜΑ.

Έχει πιστοποίηση συμμετοχής σε σεμινάρια Α Βοηθειών από τον ΕΕΣ, καθώς και σε προγράμματα κατάρτισης του ΕΚΠΑ "Δημιουργική Γραφή" και "Επείγουσα Νοσηλευτική" και από το ΑΛΠ "Ψυχοσωματική Υγεία".

Συμμετείχε όλα τα χρόνια της μαθητικής ζωής του γιου της ως μέλος των ΔΣ των εκπαιδευτικών μονάδων που φοίτησε, αρχικά στο 10ο Δημ. Σχολείο Π Φαλήρου και κατόπιν στο Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με σκοπό να συνδράμει τόσο στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών στα σχολεία τους, όσο και στην πραγματοποίηση δραστηριοτήτων εκτός διδακτικών ωρών.

Συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος, στο ΔΣ των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Π. Φαλήρου. Τα τελευταία 5 χρόνια συμμετέχει ως εθελόντρια αιμοδότης στις αιμοδοσίες που διοργανώνει η Ι.Μ Κοιμήσεως Θεοτόκου.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Η φροντίδα των αδέσποτων, η αξιοποίηση προγραμμάτων δια βίου Μάθησης, τα σεμινάρια επιμόρφωσης μαθητών/γονέων για την πρόληψη της σχολικής βίας, η λειτουργία υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, η καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης της 3ης ηλικίας, η παρακίνηση της νέας γενιάς να συμμετέχει σε δράσεις για το περιβάλλον, ενεργειακή αναβάθμιση εθελοντισμό είναι πρωταρχικοί στόχοι της Στέλλας Καραχάλιου.  

Αδέσποτα ζώα

1) Η φροντίδα των αδέσποτων με τη δημιουργία Δημοτικής κτηνιατρικής κλινικής  ,καθημερινής λειτουργίας, για στειρώσεις ,νοσηλεία και θεραπεία αδέσποτων η οποία  θα μπορεί να καλύπτει επείγοντα περιστατικά όλο το 24ωρο και η οποία θα αποσυμφορήσει την πολυήμερη παραμονή αδέσποτων στο Κορωπί, με αποτέλεσμα μείωση των εξόδων για τις παραμονές αυτές.

2)Συμβάσεις με κτηνιάτρους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση και η περίθαλψη όλων των ζώων της περιοχής μας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο

3) Επάνδρωση του τμήματος της Φιλοζωικής υπηρεσίας του Δήμου με υπαλλήλους  και  εθελοντές που θα τους παρέχονται τα κατάλληλα μέσα ,ώστε να μπορούν να πιάνουν τα αδέσποτα ζώα σε ανάγκη και να τα μεταφέρουν στο κτηνίατρο.

4) Ενεργοποίηση 7μελούς  επιτροπής του Δήμου ,με μέλη  διαφορετικών παρατάξεων και φιλοζωικών συλλόγων, η οποία θα έχει την ευθύνη του ελέγχου της υλοποίησης των προγραμμάτων που εξαγγέλλει ο Δήμος και θα φροντίσει για εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία του Δήμου ,όσον αφορά τη σχέση ανθρώπου και ζώου.

Εκπαίδευση και επιμόρφωση

1)Αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και ανάλογη διαφήμιση τους από το Δήμο ,ώστε να συμμετέχουν οι πολίτες.

2)Συνεργασία με πιστοποιημένα κέντρα για εκπαίδευση και στήριξη  γονέων παιδιών και    εφήβων ,σε προγράμματα "Ακαδημίες Γονέων" που επιδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ ,σε σημεία ,μέρες και ώρες που θα είναι προσβάσιμα από όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους.

3)Ένταξη σε όλα τα σχολεία σε συνεργασία με τους Δ/ντες και τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων  ,σεμινάρια Α Βοηθειών τόσο για καθηγητές όσο και για μαθητές, προγράμματα ενημέρωσης για εθελοντική αιμοδοσία ,για δότες μυελού των οστών, δωρεάς οργάνων κλπ.

4) Σεμινάρια επιμόρφωσης μαθητών και γονέων για την πρόληψη της σχολικής βίας και του bulling.

5)Έμφαση σε συνεργασία με τους Δντες των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους Συλλόγους Διδασκόντων σε υλοποίηση  προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών Erasmus, με προτεραιότητα στη συμμετοχή  παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Κοινωνική Πολιτική

1)Λειτουργία υπηρεσίας δωρεάν υποστήριξης και βοήθειας κακοποιημένων γυναικών που να απαρτίζεται από δικηγόρο ,ψυχολόγο ,κοινωνικό λειτουργό και να διαθέτει προστατευόμενο  χώρο φιλοξενίας αν χρειαστεί και συνεχή υποστήριξη στα θύματα.

2) Υλοποίηση του προγράμματος "Φιλία σε κάθε Ηλικία " του κέντρου Prolepsis που στοχεύει στην εξάλειψη της κοινωνικής απομόνωσης της 3ης ηλικίας.

3)Εθελοντισμός και νέοι. Παρακίνηση της νέας γενιάς να συμμετέχει σε δράσεις για το περιβάλλον, την ενεργειακή αναβάθμιση , τον εθελοντισμό ,αξιοποιώντας τις γνώσεις τους και δίνοντας τους την ευκαιρία να λειτουργούν σε ομάδες συνομηλίκων τους.

4}Τοποθέτηση απινιδωτών σε δημόσια κτίρια και κυρίως σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, εκπαίδευση από πιστοποιημένους φορείς στη χρήση τους, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο πιστοποιημένων χρηστών τοπικά, ώστε να υπάρχει  δυνατότητα πρόσβασης  και βοήθειας για οποιονδήποτε  πολίτη που μπορεί να βρεθεί σε ανάγκη.

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ  Π.ΦΑΛΗΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

keyboard_arrow_up