Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Η νευροψυχολόγος, Μαριέττα Ρεμούνδου, για την Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης για το Alzheimer

Στις 21 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της ενημέρωσης για την νόσο του Alzheimer και των άλλων τύπων άνοιας.

Η νευροψυχολόγος, Μαριέττα Ρεμούνδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ”, αναφέρεται στις ιδιαιτερότητες της και προτείνει λύσεις όσον αφορά τις δομές υγείας που αριθμεί η πόλη:     

“Παγκοσμίως το πρόβλημα της νόσου του Alzheimer καταγράφεται ως ένα από τα μείζονα προβλήματα για την δημόσια υγεία, που πλήττει τον πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Όμως, η άνοια δεν είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής γήρανσης, αλλά ποικίλων παραγόντων που στην διάρκεια της ζωής μας επενεργούν αθροιστικά και προδιαθέτουν για την εκδήλωσή της σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ιδιαιτερότητα της νόσου είναι η σταδιακή απώλεια της λειτουργικότητας του ασθενή που καταλήγει να εξαρτάται από τον φροντιστή του για να επιβιώσει.

Αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση της νόσου απαιτεί μια πολύπλευρη αντιμετώπιση για την υποστήριξη του ασθενή αλλά και της οικογένειας που τον φροντίζει.

Σε κοινοτικό επίπεδο το στοίχημα αρχικά είναι η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού καθώς η γνώση απαλείφει το στίγμα της νόσου.

Ταυτόχρονα η δημιουργία σταθερών δομών και υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης των οικογενειών που αυξάνει το αίσθημα ασφαλείας στην καθημερινότητα.

Γι αυτό πιστεύουμε ότι το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας (ένα ζωντανό κύτταρο του Παλαιού Φαλήρου) πρέπει-μαζί με τα ΚΑΠΗ-να αναπτυχθεί περισσότερο, αμφότερα αποτελούν δομές που χρειάζονται επιπλέον στελέχωση -ανάπτυξη.

Σκοπός μας είναι να αξιολογήσουμε την δυναμική τους και να δουλέψουμε με στρατηγικό πλάνο για την ενίσχυσή τους, με κονδύλια από την κρατική ή την ευρωπαϊκή μηχανή, ώστε το Παλαιό Φάληρο να παρουσιάσει ένα πρόσωπο ακόμα πιο φιλικό, υποστηρικτικό προς τους πολίτες τους, υγιείς και αδύναμους”.

Η πόλη θα έχει την αντιπολίτευση που χρειάζεται

Όλοι μαζί για μια πόλη πιο σύγχρονη, ασφαλή, καθαρή, αστική

Ο υποψήφιος δήμαρχος θα διαθέτει τον μισθό του σε κοινωνικά ασθενέστερους

"Βόμβα" Δούμα στο Art: Σε άτομα και φορείς που έχουν ανάγκη ο μισθός του δημάρχου

Ο Ανδρέας Δούμας θα "ξετυλίξει" το όραμά του για την πόλη

Παρασκευή 6/10 (18.30), στην "Φαληριώτισσα" ο υποψήφιος δήμαρχος

Ο Ανδρέας Δούμας και τα στελέχη του έδωσαν αίμα

Στη Στέγη Θηλέων "Αγιος Αλέξανδρος" ο συνδυασμός μας

Πλήθος κόσμου στα γενέθλια του υποψήφιου δημάρχου

Στο "Ευγενίδειο" για τη συμπλήρωση 68 ετών από τα Σεπτεμβριανά του 1955

Λαμπαδηδοδρομία εθελοντών αιμοδοτών παρόντος Ανδρέα Δούμα

Παρών στον αγιασμό στο 1ο νηπιαγωγείο

keyboard_arrow_up