Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Δημιουργία 3ου ΚΕΠ στην Αμφιθέα

Ενοποίηση με 5 τοπικά συμβούλια, ενώ κάθε γειτονιά θα έχει τον δικό της Δημοτικό Σύμβουλο

Η Παράταξή μας πιστεύει στην διευρυμένη τοπική Δημοκρατία, στο Ενιαίο Παλαιό Φάληρο της Κοινωνικής Πλειοψηφίας και της ισότιμης ανάπτυξης του Κέντρου, της Παναγίτσας, της Αμφιθέας και της Αγίας Βαρβάρας-Κοψαχείλας…

Ο εκσυγχρονισμός και η πρόοδος του Δήμου είναι υπόθεση όλων μας, όχι μόνο των εκλεγμένων αλλά και των απλών πολιτών που καλούνται να αλληλεπιδρούν με τους αιρετούς και να τους βοηθούν στο έργο τους, σαν ένα είδος συνδιοίκησης που θα οδηγεί σε όλο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

ΘΕΣΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Η "θεσμική μνήμη" του Ανδρέα Δούμα, ισχυρότερη όλων, καθώς είναι ο παλαιότερος ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους, εμφύσησε στην Παράταξή μας την ανάγκη θεσμικών ανατροπών, όπως:

Στα δημοτικά διαμερίσματα (Κέντρο, Παναγίτσα, Αμφιθέα, Αγία Βαρβάρα-Κοψαχείλα) θα δημιουργηθούν αντίστοιχα 4 θεσμικά Συμβούλια, μικτά σώματα από αιρετούς, πολίτες και θεσμικές οντότητες της περιοχής που θα λειτουργούν διαρκώς ως τοπικά δημοτικά συμβούλια.

Θα δημιουργηθεί ένα 5ο θεσμικό συμβούλιο, αποτελούμενο από δημότες ηλικίας 15 έως 26 ετών και θα λειτουργεί ως “Δημοτική Αρχή Εφήβων- Νέων”, με προσανατολισμό να εμφυσήσει στη νέα γενιά ενδιαφέρον για τα κοινά

Η επιλογή του Δημοτικού Διαμεσολαβητή, που έχει ως κύρια αποστολή την καταπολέμηση φαινομένων κακοδιοίκησης στους ΟΤΑ, θα γίνεται από μια λίστα προσώπων κοινής αποδοχής απ΄ όλες τις Παρατάξεις.

Μεταξύ άλλων, τα 5 θεσμικά συμβούλια, θα μπορούν να εισηγούνται την διενέργεια δημοτικών ή διαμερισματικών δημοψηφισμάτων, για τα κρίσιμα ζητήματα, τις μακροπρόθεσμες επιλογές για το μέλλον του Παλαιού Φαλήρου.

Επίσης σε κάθε γειτονιά -όπως αυτές θα τοπογραφηθούν στο πλαίσιο του δικτύου "Καθαριότητα Παντού"- θα ορισθεί ένας δημοτικός σύμβουλος, ανεξάρτητα από την παράταξη που ανήκει, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος να επιτηρεί την περιοχή που του έχει ανατεθεί, να καταγράφει προβλήματα, να συνδράμει τους οδοκαθαριστές, τους δημοτικούς αστυνομικούς, και να συμμετέχει στο Θεσμικό Συμβούλιο που ανήκει γεωγραφικά η γειτονιά του.

ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Η πολιτική μας βούληση θα εκφραστεί άμεσα, με τη δημιουργία αντιδημαρχίας “Ενοποίησης του Δήμου, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας”.Ο αντιδήμαρχος, μεταξύ των άλλων αρμοδιοτητων, θα έχει την ευθύνη συντονισμού όλων των παραπάνω.

Ως δημοτική αρχή, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αποτύπωση του ανθρώπινου δυναμικού, των υποδομών  και της οικονομικής κατάστασης του Δήμου. 

• Προτεραιότητα μας στην οργάνωση της Διοίκησης, αποτελεί η αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, η συνεχής επιμόρφωση στις ειδικότητες και τις δεξιότητές του και η εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες. 

• Η ολοκληρωμένη Μηχανοργάνωση και Ψηφιοποίηση του δήμου θα αποτελέσει έργο - σταθμό, καθώς θα διασυνδεθούν μεταξύ τους, η Κεντρική Υπηρεσία, οι Περιφερειακές Δημοτικές Υπηρεσίες, οι Αιρετοί, η Δημοτική Αστυνομία, οι θεσμικές δομές Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Υγείας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Πρόνοιας, οι Φορείς Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι Ενώσεις Πολιτών. 

ΠΟΙΕΣ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ 3ο ΚΕΠ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΘΕΑ

Θα ενισχύσουμε τα δύο ΚΕΠ με προσωπικό και τεχνογνωσία, θα τα κάνουμε νευραλγικό βραχίονα της Διοίκησης μας. Και όχι μόνο. Θα δημιουργήσουμε 3ο ΚΕΠ στην Αμφιθέα, που θα προσφέρουν τις παρακάτω έξι (6) υπηρεσίες.

Δομή Στήριξης - Ενσωμάτωσης Ευπαθών Ομάδων

Θα χτίσουμε στο Π. Φάληρο  ένα "μικρό αλληλέγγυο Κράτος Πρόνοιας"

Πολιτιστικό & Αθλητικό Φεστιβάλ

Το Π. Φάληρο θα γίνει το πιο Σύγχρονο Κέντρο Αστικού Πολιτισμού, με επίκεντρο το Τάε κβο ντο

Φιλοζωΐα - Αδέσποτα

Δημιουργία δημοτικής κτηνιατρικής κλινικής με τα χρήματα που "τρώει" το Κορωπί

Η καινοτομία-υπηρέτης του πολίτη

Ψηφιακός Δήμος σημαίνει, κανένας δημότης τεχνο-αναλφάβητος...

Το Οικονομικό μας Πρόγραμμα

Φορολογική Αποκέντρωση, Οικονομική Αυτοτέλεια, Ανάπτυξη, Νέα Οικονομία...

Εμβληματικός Δήμος των Σπορ

Το Π. Φάληρο του ετήσιου Αθλητικού Φεστιβάλ και της Μαθητικής Ολυμπιάδας

Το Π. Φάληρο στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Αυτοδύναμο, Ενιαίο Κέντρο Υγείας και Πρόληψης, με 15-20 ειδικότητες γιατρών

Συγκοινωνία για την κοινωνία

Επισκευή δρόμων-πεζοδρομίων, νέα Δημοτική Συγκοινωνία...

Τα μεγάλα βήματα στην Εκπαίδευση

Νοικοκυρεμένα, ομοιόμορφα ασφαλή σχολεία, άνοιγμα στη γνώση και την κοινωνία, νέο σύστημα διαχείρισης...

Ρέμα της Πικροδάφνης

Πως θα μετατραπεί σε Πάρκο - Όαση από την Αγία Βαρβάρα μέχρι την παραλία

keyboard_arrow_up