Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Πολιτιστικό & Αθλητικό Φεστιβάλ

Το Π. Φάληρο θα γίνει το πιο Σύγχρονο Κέντρο Αστικού Πολιτισμού, με επίκεντρο το Τάε κβο ντο

Η καθιέρωση του "Ετήσιου Πολιτιστικού & Αθλητικού Φεστιβάλ" βρίσκεται στον πυρήνα του οράματός μας, θα διεξάγεται καταρχάς ισότιμα με εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, ενώ ο αθροιστικός στόχος είναι να καταστήσουμε το Παλαιό Φάληρο, το πιο Σύγχρονο Κέντρο Αστικού Πολιτισμού, το Πολιτιστικό και Αθλητικό Επίνειο της Αθήνας.

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Πρωταρχικός μας στόχος, είναι να περάσει στην δικαιοδοσία και στην διαχείριση του δήμου, το "Ταε κβο ντο", που θα αποτελεί το επίκεντρο του Φεστιβάλ, καθώς εκεί θα στεγαστούν οι οργανωτικοί νευρώνες του, το "Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου" και ο "Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης", και θα εγκατασταθούν μόνιμες πολιτιστικές δομές, όπως:

Δημοτική θεατρική σκηνή & Θεατρικό Εργαστήρι, που θα λειτουργούν για όλες τις ηλικίες, που θα διδάσκονται την Τέχνη του Θεάτρου από επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ιστορικούς τέχνης, δασκάλους ορθοφωνίας. 

• Διαμόρφωση κατάλληλου εκθεσιακού χώρου τεχνών, που θα φιλοξενεί εκθέσεις και θα αναδεικνύει  τη μόνιμη πινακοθήκη του Δήμου.

Δημοτική Σχολή Χορού για όλα τα είδη ελληνικής (μοντέρνας, λαϊκής, παραδοσιακής) και ξένης μουσικής.

Εργαστήρια Τέχνης: Ζωγραφική ενηλίκων & παιδιών, Αγιογραφία, Κοπτική-Ραπτική, Χειροποίητο Κόσμημα, Κεραμική, Ψηφιδωτό, Φωτογραφία. 

Δημοτικό Ωδείο σε αναβαθμισμένο επίπεδο, για την εκμάθηση Μουσικών Οργάνων: Πιάνο, Κιθάρα, Ντραμς, Κρουστά, Μπουζούκι, για να μη χάνεται κανένα ταλέντο από το δήμο μας. 

Τμήμα για Πολιτιστικά πολυμέσα, ψηφιακά σκηνικά, διαχείριση video και εικόνας.

Τμήματα Γραφής πεζού και έμμετρου λόγου και Στιχουργικής

• Στέγαση υπηρεσίας συντονισμού των πολιτιστικών συλλόγων κλπ. 

"ΦΑΛΗΡΙΚΑ" & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

• Τα "Φαληρικά" προφανώς δεν θα καταργηθούν. Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του Σεπτεμβρίου για το Π. Φάληρο αλλά και για όλη την Αθήνα, θα ενσωματωθεί στο ετήσιο Φεστιβάλ και θα αναβαθμιστεί.

• Το Φεστιβάλ θα συμπεριλάβει επίσης και πλήθος αποκεντρωμένων πολιτιστικών δράσεων σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, αξιοποιώντας όλους τους πολιτιστικούς χώρους

• Θα εντάξουμε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της δημοτικής βιβλιοθήκης σε "Digital Library", δημιουργώντας μια "πρωτοποριακή πολιτιστική ευθεία", που θα ενώνει το "Ταεκβοντό" με το "Νιάρχο" και το Ανοιχτό, Δημοτικό, Λαϊκό Πανεπιστήμιο, που επίσης θα ιδρύσουμε και θα έχει έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα. 

• Θα συμμετάσχουμε σε Ευρωπαϊκά πολιτιστικά προγράμματα, ανταλλαγής πολιτιστικών δρώμενων, ώστε να έρθουν οι πολίτες μας σε επαφή με πολιτισμούς άλλων χωρών. 

• Πολλές δραστηριότητες θα γίνουν με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών που θα αναλάβουν σε ορισμένα Projects to management, ώστε να υπάρχει κίνητρο για να επενδύσουν στον τόπο μας, με την προϋπόθεση να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για άνεργους νέους της πόλης μας 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Η ανακαίνιση υφιστάμενων και η διαμόρφωση νέων πολιτιστικών χώρων, θα γίνουν με γνώμονα την πολιτισμική ενοποίηση όλων των περιοχών του Π.Φαλήρου, όπως:

-η αξιοποίηση του χώρου στο θεατράκι της πλατείας Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα προκειμένου να φιλοξενεί παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες.

-η ανάπλαση του χώρου στα μοναδικά σκαλάκια της Αμφιθέας ως στέκι πολιτισμού και επικοινωνίας για τη νεολαία.

-η καθιέρωση παραδοσιακών και σύγχρονων καλλιτεχνικών δράσεων, παραστάσεων και εκθέσεων και θεματικών Φεστιβάλ (με υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων), που θα προσδώσουν πολιτιστική ταυτότητα σε Πλατεία Φλοίσβου, Πάρκο Φλοίσβου, Πλατεία Ντάβαρη, Αχιλλέως, Αγίου Αλεξάνδρου, Αγία Βαρβάρα, Κοψαχείλα.

Δομή Στήριξης - Ενσωμάτωσης Ευπαθών Ομάδων

Θα χτίσουμε στο Π. Φάληρο  ένα "μικρό αλληλέγγυο Κράτος Πρόνοιας"

Φιλοζωΐα - Αδέσποτα

Δημιουργία δημοτικής κτηνιατρικής κλινικής με τα χρήματα που "τρώει" το Κορωπί

Δημιουργία 3ου ΚΕΠ στην Αμφιθέα

Ενοποίηση με 5 τοπικά συμβούλια, ενώ κάθε γειτονιά θα έχει τον δικό της Δημοτικό Σύμβουλο

Η καινοτομία-υπηρέτης του πολίτη

Ψηφιακός Δήμος σημαίνει, κανένας δημότης τεχνο-αναλφάβητος...

Το Οικονομικό μας Πρόγραμμα

Φορολογική Αποκέντρωση, Οικονομική Αυτοτέλεια, Ανάπτυξη, Νέα Οικονομία...

Εμβληματικός Δήμος των Σπορ

Το Π. Φάληρο του ετήσιου Αθλητικού Φεστιβάλ και της Μαθητικής Ολυμπιάδας

Το Π. Φάληρο στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Αυτοδύναμο, Ενιαίο Κέντρο Υγείας και Πρόληψης, με 15-20 ειδικότητες γιατρών

Συγκοινωνία για την κοινωνία

Επισκευή δρόμων-πεζοδρομίων, νέα Δημοτική Συγκοινωνία...

Τα μεγάλα βήματα στην Εκπαίδευση

Νοικοκυρεμένα, ομοιόμορφα ασφαλή σχολεία, άνοιγμα στη γνώση και την κοινωνία, νέο σύστημα διαχείρισης...

Ρέμα της Πικροδάφνης

Πως θα μετατραπεί σε Πάρκο - Όαση από την Αγία Βαρβάρα μέχρι την παραλία

keyboard_arrow_up