Ανδρέας Δούμας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

Το Όραμα του Ανδρέα Δούμα

Το Εμβληματικό Έργο του 21ου αιώνα είναι η Ενοποίηση των συνοικιών του Π. Φαλήρου

Φίλες και φίλοι συμπολίτες μου,

με όση περηφάνια και συγκίνηση, μιλούσα το 2019 την Προγραμματική Διακήρυξη της Παράταξής μας που αποτελεί Παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές Φαληριωτών,

με την ίδια σας παρουσιάζω το Πρόγραμμα μας για τις εκλογές 2023.

Μπορεί τα μεγάλα έργα όπως  ο Ποδηλατόδρομος, το Ανοιχτό Λαϊκό, Δημοτικό Πανεπιστήμιο, η συμμετοχή του Δήμου στη δημιουργία Ιδιωτικού Πανεπιστημίου - όταν η διαφαινόμενη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου το επιτρέψει- και η μείωση της δημοτικής φορολογίας, να έχουν χειροπιαστή χρησιμότητα και έντονο κοινωνικο-πολιτικό αντίκτυπο, προσωπικά όμως πιστεύω ότι για κάθε Δήμαρχο, το Εμβληματικό Έργο του 21ου αιώνα είναι η Ενοποίηση του Π.Φαλήρου, καθώς ο Δήμος είναι χωρισμένος σε τέσσερις διαφορετικούς κόσμους και ανομοιογενείς περιοχές, μικροκοινωνίες που είναι "ξένες στην ίδια πόλη",

το Κεντρικό Παλαιό Φάληρο, την Παναγίτσα, την Αμφιθέα και την Αγία Βαρβάρα - Κοψαχείλα

Επειδή δε με ρωτούν πως επιτυγχάνεται η Ενοποίηση, ξεχώρισα από το Πρόγραμμά μας τις θέσεις, και τις δεσμεύσεις μας που απαντούν με σαφήνεια.

ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ 

Η πολιτική μας βούληση θα εκφραστεί άμεσα, με τη δημιουργία αντιδημαρχίας “Ενοποίησης του Δήμου, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας”

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η παράταξή μας δεν θεωρεί ότι το υπόγειο πάρκινγκ στο Φλοίσβο θα λύσει το πρόβλημα. Εμείς το πρώτο άμεσο έργο που θα υλοποιήσουμε είναι τα πάρκινγκ μονίμων κατοίκων και ΑΜΕΑ σε όλο το Π.Φάληρο. Δεσμεύομαι προσωπικά γι αυτό. 

ΔΙΚΤΥΟ “ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ”

Προτεραιότητα μας, η χαρτογράφηση του Δήμου σε γειτονιές  και η τοποθέτηση μόνιμων οδοκαθαριστών, με τον καθένα να έχει ως εργασία και τομέα ευθύνης την καθαριότητα της γειτονιάς του και την καταγραφή της κατάστασης δρόμων και πεζοδρομίων.

Αυτό το “Δίκτυο Καθαριότητας Παντού” θα συντονίζεται από μια νέα “Υπηρεσία άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπιση  της ρύπανσης”.  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο του Οργανισμού για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ήδη στα συρτάρια μας. Μεταξύ των άλλων, θα επιτηρεί την τάξη στα πάρκινγκ μόνιμων κατοίκων - ΑΜΕΑ και τα δικαιώματα των πολιτών στην παραλία, θα συνδράμει το  “Δίκτυο Καθαριότητας Παντού” και θα φέρει εξοπλισμό άμεσης επικοινωνίας με τις Αρχές και τους αρμόδιους του Δήμου. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Ενοποίηση του Δήμου σημαίνει κυρίως σχολικές μονάδες που ανεξάρτητα από την κτηριακή τους ηλικία, θα παρέχουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών και ασφάλειας, θα έχουν συγκλίνουσα αισθητική και καθημερινή ανταπόκριση στις προβλέψιμες και μη ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ

Ενοποίηση του Δήμου σημαίνει επίσης η δέσμευσή μας για δημιουργία ευέλικτων Δημοτικών Υγειονομικών Σταθμών σε επιμέρους περιοχές του Δήμου. 

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΙ - ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Ως Δημοτική Αρχή, μέσα στην 5ετία, θα προβούμε στην ανακατασκευή όσων δρόμων και πεζοδρομίων χρήζουν επισκευής και αισθητικής αναβάθμισης προς όφελος των οικογενειών και των επιχειρήσεων του Π. Φαλήρου.

Επίσης, θα επανασχεδιάσουμε τη δημοτική συγκοινωνία, ώστε να ενώσουμε τις συνοικίες με σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ενοποιημένος σημαίνει “Αλληλέγγυος” Δήμος.  Γιαυτό θα δημιουργήσουμε το “ Κοινωνικό Ταμείο του Παλαιού Φαλήρου”, τη “Δομή Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ενσωμάτωσης Ευπαθών Ομάδων”,και το 3ο ΚΕΠ στην Αμφιθέα με παροχή υπηρεσιών για αποκλεισμένους,  εγκλωβισμένους και τεχνοαναλφάβητους δημότες.   

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα καθιερώσουμε, θα διεξάγεται ισότιμα με εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

΄Για να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο, αναβαθμισμένο περιβάλλον,έχουμε έτοιμο ήδη, το “σχέδιο πράσινων σηµείων και ανακύκλωσης” με στοχευμένες δράσεις  σε όλες γειτονιές του Δήµου, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται εκπαίδευση  και οικονομική επιβράβευση των νοικοκυριών που συµβάλλουν έµπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ένα οραματικό, εμβληματικό έργο όπως αυτό της Ενοποίησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, δεν μπορεί να υλοποιηθεί ερήμην της Κοινωνίας των Πολιτών.

Μέσα από μια οργανωμένη Δομή, στην οποία θα προΐσταται ο ίδιος ο Δήμαρχος, θα στοιχηθούν υποομάδες Εθελοντών Νεολαίας, Περιβάλλοντος,Τεχνολογίας, Υγείας και Γνώσης, που θα λειτουργούν στο πλαίσιο  μιας έντιμης σχέσης, στην οποία ο Δήμος επενδύει για το Κοινό Καλό και αμείβεται από τους δημότες με άμισθη παροχή τεχνογνωσίας, χρόνου και πόρων που πλεονάζουν, 

Δομή Στήριξης - Ενσωμάτωσης Ευπαθών Ομάδων

Θα χτίσουμε στο Π. Φάληρο  ένα "μικρό αλληλέγγυο Κράτος Πρόνοιας"

Πολιτιστικό & Αθλητικό Φεστιβάλ

Το Π. Φάληρο θα γίνει το πιο Σύγχρονο Κέντρο Αστικού Πολιτισμού, με επίκεντρο το Τάε κβο ντο

Φιλοζωΐα - Αδέσποτα

Δημιουργία δημοτικής κτηνιατρικής κλινικής με τα χρήματα που "τρώει" το Κορωπί

Δημιουργία 3ου ΚΕΠ στην Αμφιθέα

Ενοποίηση με 5 τοπικά συμβούλια, ενώ κάθε γειτονιά θα έχει τον δικό της Δημοτικό Σύμβουλο

Η καινοτομία-υπηρέτης του πολίτη

Ψηφιακός Δήμος σημαίνει, κανένας δημότης τεχνο-αναλφάβητος...

Το Οικονομικό μας Πρόγραμμα

Φορολογική Αποκέντρωση, Οικονομική Αυτοτέλεια, Ανάπτυξη, Νέα Οικονομία...

Εμβληματικός Δήμος των Σπορ

Το Π. Φάληρο του ετήσιου Αθλητικού Φεστιβάλ και της Μαθητικής Ολυμπιάδας

Το Π. Φάληρο στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Αυτοδύναμο, Ενιαίο Κέντρο Υγείας και Πρόληψης, με 15-20 ειδικότητες γιατρών

Συγκοινωνία για την κοινωνία

Επισκευή δρόμων-πεζοδρομίων, νέα Δημοτική Συγκοινωνία...

Τα μεγάλα βήματα στην Εκπαίδευση

Νοικοκυρεμένα, ομοιόμορφα ασφαλή σχολεία, άνοιγμα στη γνώση και την κοινωνία, νέο σύστημα διαχείρισης...

keyboard_arrow_up